mobiele airco

De beste mobiele airco’s voor milieuvriendelijke airconditioning

Als je de afgelopen tijd naar het nieuws hebt geluisterd, heb je waarschijnlijk genoeg gehoord dat je je zorgen moet maken over de milieueffecten van airconditioners. En je zou je terecht zorgen maken als je ziet hoe het buitensporige gebruik van energie tijdens de zomermaanden elk jaar omhoogschiet. Volgens onderzoekers is hun potentieel voor het genereren van broeikasgassen reden tot bezorgdheid. In werkelijkheid zijn de meeste mensen echter niet bereid om hun persoonlijke comfort op te geven omwille van het milieu. Wanneer de hittegolven toeslaan, willen we cool zijn! Gelukkig kun je milieuvriendelijk zijn terwijl je ook geniet van de koude bries van een airconditioner met behulp van de volgende mobiele airco’s!

Whynter ARC-14S

Als je ruimten van 500 vierkante meter moet koelen, kan het Whynter-model het werk doen met zijn 14.000 BTU-capaciteit. Het heeft een ontwerp met dubbele slang dat de efficiëntie verhoogt en een kamer ontvochtigt met een snelheid van 101 liter vocht per dag. De AC wordt geleverd met een afstandsbediening, veel slimme functies – waaronder de mogelijkheid om automatisch opnieuw te starten tijdens stroomuitval – en een verwijderingssysteem voor automatisch afvoeren van condensatie. Je kunt dit apparaat dan ook goed gebruiken in bijvoorbeeld je keuken om een sapje te maken, al is een slowjuicer kopen hiervoor wel nodig.

Honeywell MN12CES

Dankzij de capaciteit van 12.000 BTU kan dit model een ruimte koelen met een oppervlakte van 450 vierkante meter. Volgens de beschrijving van de fabrikant kan hij ook een ruimte ontvochtigen met een snelheid van 70 liter vocht per 24 uur. Het vermijdt druppelen en de noodzaak van emmers met het performante automatische verdampingssysteem. De AC-eenheid wordt ook geleverd met een LCD-scherm en een afstandsbediening; hiermee kun je de uitschakeltimer instellen van een uur tot 24 uur. Zo voorkom je dat je hem gebruikt als je hem niet nodig hebt. Met een beetje geluk kun je dit apparaat als mobiele airco aanbieding 12000 BTU kopen!

NewAir AC-10100E

Dit mobiele model biedt 10.000 BTU’s, zodat het ruimten van 325 vierkante meter efficiënt kan koelen. Het kan direct uit de doos worden gebruikt en bevat een kit voor installatie op het raam. Dankzij het automatische verdampingssysteem kun je hem urenlang gebruiken zonder hem leeg te laten lopen. Het apparaat beschikt over vele instellingen, waaronder een 12-uurs timer en slaapstand.

Honeywell MN10CES

Hoewel het dezelfde basisfuncties heeft als de Honeywell die we al noemden, werkt deze het beste voor een kleinere kamer. De gemiddelde capaciteit van 10.000 BTU is ideaal voor het koelen van de keuken of een thuiskantoor. Met een acceptabel geluidsniveau van 54 decibel hoef je je geen zorgen te maken dat het apparaat je taken verstoort. Het heeft ook een efficiënt automatisch verdampingssysteem en een eenvoudig te verwijderen raamventilatiekit.

NewAir AC-14100H

Als de krachtigere unit van NewAir kan deze mobiele AC van 14.000 BTU kamers tot 525 vierkante voet koelen. Het wordt geleverd met een afstandsbediening en een verwarming, een 24-uurs timer en een automatisch verdampingssysteem met een efficiëntie-booster. Je kunt besparen op energiekosten dankzij de booster waarmee je de prestaties kunt verbeteren door water aan de tank toe te voegen.