webdesign trends

Webdesign trends om rekening mee te houden

Een website anno nu ziet er natuurlijk heel anders uit dan een website van pak em weg 10 jaar geleden. Op het gebied van webdesign verandert er elk jaar wel het een en ander. In dit artikel lees je de websdesign trends waar jij rekening mee moet houden als je toe bent aan een website laten maken.

Animatie op de website

Weg met de saaie websites waar niets gebeurt, animatie is het toverwoord! Of het nu tekstanimatie of bewegende afbeeldingen zijn, animatie is niet meer weg te denken op de moderne website.

En het is niet alleen leuk om naar te kijken, het kan ook nog een goede functie hebben. Denk bijvoorbeeld aan een subtiel bewegende Call To Action knop die de aandacht van de bezoeker trekt en er voor kan zorgen dat de conversie hoger is.

Toevoegen van video

Video is een uitstekende manier om jouw boodschap over te brengen. Sommige bezoekers hechten er ook meer waarde aan omdat zij visueler ingesteld zijn en liever een video kijken dan een tekst lezen.

Vooral video’s met een uitleg van jouw product en/ of dienst kan zeer goed op een website geplaatst worden. Maar je kunt ook een mooie achtergrond video op de website plaatsen.

Grote lettertypes

Hoe groter hoe beter zou je bijna denken als je naar sommige websites kijkt. In het huidige webdesign zie je steeds vaker het gebruik van grote, dikke letters om de boodschap over te brengen. Als je dit zelf wil toepassen dan is het een goed idee om een WordPress website laten maken. Hiermee kun je makkelijk het design van je website zelf aanpassen.

Een nieuw design voor je website?

Wil je zelf je website vernieuwen naar een moderne look and feel? Zoek dan naar een goede webdesigner die dit voor je kan realiseren. Kijk eerst eens in het portfolio van de webdesigner om een indruk van het gemaakte werk te krijgen.