Led-verlichting in Vennebuurt Goirle

Led-verlichting in Vennebuurt Goirle

De Vennebuurt in de gemeente Goirle krijgt een nieuwe inrichting. De komende tijd zullen er in de Brabantse gemeente diverse werkzaamheden worden verricht. Een belangrijk onderdeel hiervan is het plaatsen van nieuwe led-verlichting.

Tijdens de herinrichting wordt er vooral gefocust op een aantal zaken. Zo moet de verkeersveiligheid worden verbeterd, maar wil de gemeente ook genoeg parkeerruimte vrijmaken. Ook wordt er veel aandacht geschonken aan het verbeteren van de fietsvoorziening. In samenspraak met de bewoners van de wijk heeft de gemeente diverse plannen opgesteld. Tijdens de voorbereidingen, die al vroeg in 2015 werden gestart, hebben de bewoners hun stem goed laten horen. Het definitieve ontwerp is dan ook voor een groot deel aan hen te danken.

Een belangrijk focuspunt van de herinrichting is de straatverlichting. Zo’n 70 nieuwe lichtmasten en armaturen worden geplaatst, maar dit aantal kan nog worden uitgebreid. Voor de openbare verlichting is gekozen voor een 16 watt armatuur van het type Nicole. Deze led-verlichting van Innolumis komt op 6 meter boven de straat te hangen. Het is de bedoeling dat de Goirlese woonwijken een gestandaardiseerde lichtkleur krijgen. Daarom krijgt ook de Vennebuurt verlichting met lichtkleur 740 (4000 Kelvin). Deze lichtkleur is speciaal door Innolumis gekozen vanwege de koelwitte uitstraling.