zonnepanelen

Het voordeel van een zonnepaneel huren

Niet iedereen wil een flinke investering doen om zonnepanelen aan te schaffen. Toch kan het zijn dat je ondanks de investering toch graag gebruik wilt maken van zonnepanelen op je dak. Gelukkig bestaat er nog een optie om van zonnepanelen gebruik te maken zonder ze aan te hoeven schaffen. Zo kun je namelijk ook een zonnepaneel huren. Bij het huren van een zonnepaneel hoef je niet in één keer een grote investering te doen om toch van de voordelen van een zonnepaneel te kunnen genieten. Dit is dan ook de reden dat veel bedrijven kiezen voor verhuur van zonnepanelen. Maar wat zijn precies de voordelen van het huren van zonnepanelen? Dat leggen wij je in dit artikel uit.

Het kost je geen grote investering

Als je een zonnepaneel gaat kopen, kost dit gemiddeld al snel tussen de 4500 en 8000 euro, inclusief een omvormer en installatie. Dit is natuurlijk een behoorlijke investering. Als je niet in een keer zo’n grote uitgave kunt of wilt doen, is het huren van een zonnepaneel een optie. Het grootste voordeel van zonnepanelen huren is dat de opbrengst die de zonnepanelen uiteindelijk leveren vaak hoger is dan de huur die je iedere maand betaald. Hierdoor bespaar je gelijk op jouw energiekosten. Daarnaast heb je ook geen onverwachte kosten aan onderhoud als je ervoor kiest om zonnepanelen te huren, dit zit namelijk vaak bij de huurprijs inbegrepen. Dit maakt het huren van zonnepanelen uiteindelijk een goedkopere optie dan zonnepanelen kopen.

Kans om de zonnepanelen over te nemen

Een ander voordeel is dat je de zonnepanelen na een aantal jaar vaak voor een klein bedrag over kunt nemen. Dit is handig als je uiteindelijk toch van plan bent om zonnepanelen zelf aan te schaffen. Doordat je de zonnepanelen eerst kunt huren, heb je de tijd om het bedrag bij elkaar te sparen om de zonnepanelen uiteindelijk over te nemen. Soms is er zelfs een systeem waarbij je punten kunt sparen om koopkorting te krijgen.

zonnepaneel

Geen omkijken meer naar jouw zonnepanelen

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je geen omkijken wilt hebben naar jouw zonnepanelen en dat je alles uit handen wilt geven. Door zonnepanelen te huren geniet je vaak ook van extra services. Zo worden reparaties aan de zonnepanelen bijvoorbeeld kosteloos uitgevoerd, net als andere problemen die je mogelijk ervaart. Daarnaast is het huren van een zonnepaneel ook gewoon heel simpel. Het is bijna net zo makkelijk als het huren van een fiets of een auto. Alles wordt voor je geregeld en jij hoeft alleen maar de huur iedere maand te betalen.