De opwarmende aarde bestrijden met zonnepanelen

Er is nogal discussie over hoe we de mens het allerbeste kunnen definiëren met een term die anders is dan simpelweg “mens”. Sommigen vinden dat de mens het best beschreven kan worden als een rationeel dier. Door die benaming zou je gelijk moeten kunnen begrijpen dat het dier waarnaar verwezen is, wij mensen zijn. Wij zijn immers de enige die op een echt rationale manier kunnen denken. Dit wordt echter ook gezien als een soort schouderklopje van de mens aan de mens, waardoor het tot op een bepaalde hoogte onverdiend voelt.

Een benaming die pas echt bijpassend is, alhoewel het van nature niet voor de hand liggend zou moeten zijn naar wie ik verwijs, snap je bij het horen van de “consumerende soort” onmiddellijk wie ik bedoel. De mens is de soort die zichzelf het consumeren zo aantrekkelijk heeft gemaakt, en daarbovenop ook nog eens vrij makkelijk. En dus consumeert iedereen in grote mate en dat niet zonder gevolg natuurlijk. Het gevolg beginnen we nu na een lange tijd te merken. Namelijk de opwarming van de aarde, waar de kwestie of de mens zich kan redden van zichzelf aan bod komt.

De oorzaak

Het begon allemaal bij de industriële en wetenschappelijke revoluties, waar we steeds beter werden in de wereld maken naar onze hand. Dus werd het een regelmaat voor iedereen. Maar dit hervormen van de wereld werd gefundamenteerd uit de loslating van allerlei vuile stoffen in de atmosfeer die ons nu in de billen bijten. Het consumptieniveau lag erg hoog, maar dat was niet het enige probleem wat het probleem pas echt groot maakte. Dat was namelijk de hoeveelheid mensen die aan deze consumptie meedoen. De wereldbevolking is enorm toegenomen in de afgelopen honderd jaar, waardoor er niet zoveel ruimte is voor luxe voor iedereen. Wat kunnen we hier nu nog aan doen?

Bestaande manieren en verantwoordelijkheid

Wat we kunnen doen is een gezamenlijke eenheid van besparing worden die allemaal op eenzelfde manier letten op zichzelf. Letten op hoeveel je gebruikt, wanneer je het gebruikt en wat je precies gebruikt. Daarnaast kun je ook solarwatt zonnepanelen installeren zodat de energie die je gebruikt helemaal zo vervuilend nog niet is. Energie die niet afkomstig is van de verbranding van fossiele brandstoffen maar juist van een hernieuwbare energievorm is duurzaam. Dit betekent dat de energie van een bron afkomstig is die niet op gaat, of opnieuw gebruikt kan worden. Sunpower zonnepanelen staan je toe om deze energie van de bron op te vangen en om te zetten in bruikbare energie voor jezelf. Overweeg daarom vooral om zonnepanelen te installeren. Hiermee kun je de aarde redden.