Casco

Organisatie


CREATIEF
Casco dankt zijn naam aan het feit dat wij de faciliteiten (bewust) tot een basis beperken. Daardoor ontstaat er meer ruimte voor creativiteit. De kracht van de organisatie van Casco zit voor een groot deel in het vermogen deze creativiteit te ondersteunen en te faciliteren. Soms is dat nodig, omdat zo’n grote lege ruimte overweldigend kan zijn.

PARTNERS & ONDERSTEUNING
Onze organisatie is klein, maar ons netwerk des te groter. Mocht u ondersteuning wensen op productioneel, technisch of creatief vlak – wij kunnen u helpen met het vinden van de juiste partners.
Door onze ervaringen in de zaal kunnen wij u helpen met simpele, doeltreffende manieren om uw soort event naar wens te laten verlopen: groot, klein, meeslepend of intiem. Het kan allemaal!


Cultureel

Bij Casco hebben we speciale aandacht voor culturele activiteiten. Verschillende voorstellingen, exposities en culturele manifestaties vonden al plaats in onze Grote Zaal of in het café. Hieronder ziet u een greep van wat er in het verleden al bij ons plaatsvond. Het toont onze ambitie om een cultureel baken te zijn in Amsterdam, waar men niet gebonden is aan historie, cultuurbeleid of heersende conventies. Zo willen wij uitgroeien tot de schouwburg van de toekomst.


Voorheen in Casco

Bij Casco vonden eerder al vele evenementen plaats. Hieronder ziet u enkele hoogtepunten uit het verleden.


Opera Forward Festival - Avventure di anima e di corpo
Manifesto (Holland Festival)
Lek - Bot (Over het IJ)
Chapman for President
Het Grote Fiasco
Casco Indoors i.s.m. B.Y.O.B.S.S.
ADE 2017 - Wonderland estival
De Warme Winkel - BAM. Kunst is geen Kast (Foto: Sofie Knijff)
Project Wildeman - Heart of Darkness
Presentatie Bonne Suits X Piet Langeveld

Opnames

Naast de hierboven genoemde publieksevenementen vinden er regelmatig film- en televisieopnames plaats in Casco Amsterdam. Enkele van de producties die (deels) bij ons werden opgenomen:

  • Dit was het Nieuws (Tros)
  • Het Schaep met de Vijf Poten (KRO)
  • De Gelaarsde Poes (VPRO)
  • De seks- / verkeers- / gezondheidstest (SBS)
  • Dummie de Mummie 3