Casco

Organisatie


Creative
Casco dankt zijn naam aan het feit dat wij de faciliteiten (bewust) tot een basis beperken. Daardoor ontstaat er meer ruimte voor creativiteit. De kracht van de organisatie van Casco zit ‘m voor een groot deel in het vermogen deze creativiteit te ondersteunen en te faciliteren. Soms is dat nodig, omdat zo’n grote lege ruimte overweldigend kan zijn.

Partners/ondersteuning
Onze organisatie is klein, maar ons netwerk des te groter. Mocht u ondersteuning wensen op productioneel, technisch of creatief vlak – wij kunnen u helpen met het vinden van de juiste partners.
Door onze ervaringen in de zaal kunnen wij u helpen met simpele, doeltreffende manieren om uw soort event geweldig te laten slagen: groot, klein, groots en meeslepend of intiem. Het kan allemaal!


Cultureel

Bij Casco hebben we speciale aandacht voor culturele activiteiten. Verschillende voorstellingen, exposities en culturele manifestaties vonden al plaats in onze Grote Zaal of in het café. Hieronder ziet kunt u zien wat er op komst is, wat er nu speelt en/of een wat er in het verleden al bij ons plaatsvond. Het toont onze ambitie om een cultureel baken te zijn in Amsterdam, waar men niet gebonden is aan historie, cultuurbeleid of heersende conventies.


Voorheen in Casco

Bij Casco vonden eerder al vele evenementen plaats. Hieronder ziet u wat er komen gaat en enkele hoogtepunten uit het verleden.

Chapman for President
Lek - Bot (Over het IJ)
Manifesto (Holland Festival)
Het Grote Fiasco
Casco Indoors i.s.m. B.Y.O.B.S.S.
ADE 2016 - 909
De Warme Winkel - BAM. Kunst is geen Kast (Foto: Sofie Knijff)
Project Wildeman - Heart of Darkness
Presentatie Bonne Suits X Piet Langeveld
De Nacht van de Collectieven
Earth Rise

Opnames

Naast de hierboven omschreven publieksevenementen vinden er regelmatig film- en televisieopnames plaats in Casco Amsterdam. Enkele van de producties die (deels) bij ons werden opgenomen:

  • Dit was het Nieuws (Tros)
  • Het Schaep met de Vijf Poten (KRO)
  • De Gelaarsde Poes (VPRO)
  • De seks- / verkeers- / gezondheidstest (SBS)
  • Dummie de Mummie 3