Casco

Activiteiten


Casco staat voor grote flexibiliteit en eindeloze mogelijkheden. Door de originele functie (filmstudio) heeft het een aantal bijzondere eigenschappen, zoals een fantastische akoestiek en grote productionele mogelijkheden. Door de nieuwe functie komen daar geweldige horecafaciliteiten en verschillende extra ruimtes voor aanvullende of afwijkende activiteiten.

Als u meer wilt weten over onze activiteiten of graag zelf iets zou willen organiseren, mail dan naar info@cascoamsterdam.nl.
Nu in Casco Amsterdam


Chapman for President - laatste voorstelling

Chapman for President door Eef van Breen Group is nog één keer te zien. Na de premiere nu ook de laatste voorstelling in Casco Amsterdam
Di. 11 juli/ 20.30

Chapman for President neemt je mee in een hallucinerende treinreis door landschappen, buitenwijken, revoluties... Doe je ogen dicht en zweef weg op de klanken en kleuren van dertien musici, acteurs en filmgeluiden. Maak een film in je eigen verbeelding. Met nieuwe muziek van de Eef van Breen Group en vlijmscherpe teksten van Anne Vegter (voormalig Dichter des Vaderlands) en Ko van den Bosch.

“Chapman is een wonderschone ode aan de verbeelding. Een orkestraal hoorspel, een theatervoorstelling waarbij je je ogen dicht mag houden. Een film die zich in je hoofd afspeelt, terwijl de magische klanken en teksten via je oren zich bij deze beelden voegen. De stemmen van Anne en Ko zijn een symbiotisch geheel, ze zijn je gesproken gids tussen de muziek en de geluiden door. Maar ook met je ogen open is het een en al schoonheid wat je voorgeschoteld krijgt. Een prachtig toneelbeeld, waarbij een dans van gloeilampen je blijft verrassen.”

We volgen een jongeman die zich een ontmoeting herinnert met een politiek vluchteling genaamd Chapman uit het Afrikaanse Kameroen. Deze ontmoeting maakte diepe indruk op hem omdat het de eerste keer is dat hij iemand treft die bereid is zijn leven te geven voor een ideaal. In de trein leest hij nieuwsberichten over recente onlusten in Kameroen. Hij besluit uit te zoeken waar Chapman nu is en of hij betrokken is bij de omwentelingen in zijn land. Deze zoektocht wordt verbeeld door muziek, poëzie en foley geluiden. Chapman for President vertelt over de zielen die gedurende je leven aan je blijven kleven. Chapman for President is een zoektocht naar verandering in een wereld die ‘af’ is.

https://youtu.be/vylE9DsKhS8

Kaartverkoop
Kaarten € 16,50
Kaarten alleen met pin en voor aanvang van de voorstelling bij Casco te koop (kassa open om 19.30 u.)

Chapman for President is een coproductie met NNT met dank aan Eye en Theater De Roode Bioscoop en wordt mede mogelijk gemaakt door: Amsterdam Fonds voor de Kunst, Fonds 21, Fonds Podiumkunsten, Kunstraad Groningen, BNG Cultuurfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds.


Binnenkort in Casco Amsterdam


Over het IJ Festival: Theatergroep BOT speelt LEK

Midden in het onstuitbare proces van verval waagt muziektheatergroep BOT zich aan de zoektocht naar wat er werkelijk toe doet. Voor je ogen speelt een antieke cello met hulpmotor haar laatste manke serenade, sierlijk en breekbaar als een oude dame. Maar ook al wordt het om je heen angstvallig stil, in je hoofd gonst het harder dan ooit. In LEK heb je geen andere keuze dan je volledig mee te laten voeren en zelf de confrontatie aan te gaan. Na de internationale succesvoorstelling RAMKOERS zet BOT de volgende stap met LEK. Intens muziektheater van het meest inventieve soort.
Met dank aan Casco Amsterdam.

Muziektheatergroep BOT: Doan Hendriks, Job van Gorkum, Geert Jonkers en Tomas Postema, regisseur: Vincent de Rooij, dramaturg: Marijn van der Jagt, producent: Productiehuis Oost-Nederland (onderdeel van De Nieuwe Oost)


Voorheen in Casco Amsterdam

Manifesto (Holland Festival)
Het Grote Fiasco
Casco Indoors i.s.m. B.Y.O.B.S.S.
ADE 2016 - 909
De Warme Winkel - BAM. Kunst is geen Kast (Foto: Sofie Knijff)
Project Wildeman - Heart of Darkness
Presentatie Bonne Suits X Piet Langeveld
De Nacht van de Collectieven
Earth Rise

Opnames

Naast de hierboven omschreven publieksevenementen vinden er regelmatig film- en televisieopnames plaats in Casco Amsterdam. Enkele van de producties die (deels) bij ons werden opgenomen:

  • Dit was het Nieuws (Tros)
  • Het Schaep met de Vijf Poten (KRO)
  • De Gelaarsde Poes (VPRO)
  • De seks- / verkeers- / gezondheidstest (SBS)
  • Dummie de Mummie 3