Casco

Activiteiten


Casco staat voor grote flexibiliteit en eindeloze mogelijkheden. Door de originele functie (filmstudio) heeft het een aantal bijzondere eigenschappen, zoals een fantastische akoestiek en grote productionele mogelijkheden. Door de nieuwe functie komen daar geweldige horecafaciliteiten en verschillende extra ruimtes voor aanvullende activiteiten.

Als u meer wilt weten over onze activiteiten of graag zelf iets zou willen organiseren, mail dan naar info@cascoamsterdam.nl of bel 06 52 19 23 42



Coming up:


Sallie Harmsen: Faces & General Rooms

Casco Amsterdam presenteert een solotentoonstelling van Sallie Harmsen: Faces and General Rooms.

Het werk van Sallie Harmsen geeft een inkijk in de uithoeken van haar geest. Zeker de pentekeningen tonen bijzonder eigenaardige karakters in minstens zo ongewone situaties. Haar schilderijen zijn expressief, confronterend en onverbloemd. Ze onderzoekt gebieden in ons onderbewuste, die we misschien in eerste instantie liever zouden ontwijken.

Sallie Harmsen maakt de laatste jaren grote stappen als actrice, maar heeft altijd evenveel van haar artistieke energie kwijt gekund in haar schilder- en tekenwerk. Na lang verstopt te hebben gezeten in haar atelier in Noord is het nu tijd voor een stap in de wereld van de beeldende kunst met Faces and General Rooms in Casco Amsterdam.

De expositie is op werkdagen tot 18u te bezoeken. 1 t/m 4 november en 7 t/m 10 november zal de tentoonstelling ook 's avonds te bezoeken zijn.


Het Grote Filmfeest: Halloween

Halloween! Horror! Clowns! Paniek! Feest!

Casco Amsterdam, Hotmamahot en Outdoor Cinema presenteren een speciale Halloween horror extravaganza in de grote (zeg gerust enorme) zaal van Casco Amsterdam! Zoals u van ons gewend bent wordt het ook nu weer een aangename bende in de zaal.

Hoofdmoot van het festijn is een outdoor filmervaring maar dan indoor! We vertonen een iconisch jaren '90 horror, daarover later meer... 🤡
Alleen een filmvertoning zou natuurlijk een beetje saai zijn.. Houd deze pagina daarom in de gaten voor alle hoofd- en randzaken, maar verwacht allerlei zaken die je kent van Het Grote Fiasco:

✞ Indoor outdoor bioscoopervaring deluxe horror experience
✞ Killer Clown Showdown
✞ VHS Horrorhoek
✞ Huiverkar 5D virtual realityervaring
✞ Springkussen
✞ Bloody Mary pitchers
✞ Freakshow
✞ Rookmachines
✞ Strobo's
✞ Clown Make-Up Hoekje
✞ Food

Film start om 21u00, feest barst daarna los!

Joe!

Ticket €8,- in de voorverkoop, 10,- aan de deur.
https://casco.stager.nl/web/tickets/170712

Beeld: Jorik Breur & Sanny van Loon • Illustration

PS dit keer iets minder kindvriendelijk. Tenzij je ze een stevig trauma wil bezorgen. Dan wel.


Casco Invites: Tobias Janssen en Amira Duynhouwer

De tweede editie van Casco invites staat in het teken van eten met je handen. Tobias en Amira bereiden een vier-gangen diner vol schalen met prachtig eten, maar zonder bestek. Tobias zwoegend in de keuken, Amira zwierend op de vloer. Zo zien we het bij Casco graag.

Ditmaal gaan we wel met z'n allen tegelijk aan tafel, want we gaan het eten delen. Iedereen is welkom vanaf een uur of zes, om na een warm welkom van Amira met hapjes en drankjes omstreeks half acht de eerste (echte) gang opgediend te krijgen.

Op dit moment zijn ze druk bezig te bedenken wat jullie allemaal voorgeschoteld gaan krijgen, en dat houden we mooi een verrassing. €35,- zal echter zeer schappelijk geprijsd zijn.

Reserveren is nodig! Graag via: info@cascoamsterdam.nl

Tot zondag de 29e!


Voorheen in Casco Amsterdam


Chapman for President
Lek - Bot (Over het IJ)
Manifesto (Holland Festival)
Het Grote Fiasco
Casco Indoors i.s.m. B.Y.O.B.S.S.
ADE 2016 - 909
De Warme Winkel - BAM. Kunst is geen Kast (Foto: Sofie Knijff)
Project Wildeman - Heart of Darkness
Presentatie Bonne Suits X Piet Langeveld
De Nacht van de Collectieven
Earth Rise

Opnames

Naast de hierboven omschreven publieksevenementen vinden er regelmatig film- en televisieopnames plaats in Casco Amsterdam. Enkele van de producties die (deels) bij ons werden opgenomen:

  • Dit was het Nieuws (Tros)
  • Het Schaep met de Vijf Poten (KRO)
  • De Gelaarsde Poes (VPRO)
  • De seks- / verkeers- / gezondheidstest (SBS)
  • Dummie de Mummie 3