Casco

Activiteiten


Casco staat voor grote flexibiliteit en eindeloze mogelijkheden. Door de originele functie (filmstudio) heeft het een aantal bijzondere eigenschappen, zoals een fantastische akoestiek en grote productionele mogelijkheden. Door de nieuwe functie komen daar geweldige horecafaciliteiten en verschillende extra ruimtes voor aanvullende activiteiten.

Als u meer wilt weten over onze activiteiten of graag zelf iets zou willen organiseren, mail dan naar info@cascoamsterdam.nl of bel 06 52 19 23 42Coming up:


Casco Invites: Arvid Schmidt

Dit seizoen zal Casco iedere maand een bevriende chef uitnodigen om een eenmalig diner te organiseren. zondag 24 september de eerste editie, met niemand minder dan Arvid Schmidt.

Arvid begon op zijn zestiende in de horeca, in een verder niet noemenswaardige zaak in zijn geboorteplaats Harderwijk. Toen hij op zijn 18e ging werken in de sterrenzaak Olivio ontstond zijn liefde voor lokaal, wild en seizoensgebonden producten.

Hij verhuisde naar Amsterdam om in meer zaken te werken dan hij zich kan of wil herinneren, tot hij als chef van Aan de Amstel voor het eerst een keuken op kon zetten naar eigen idee en overtuiginging, wat hem hem onder meer een 9- in het Parool opleverde.

De zaak sloot, maar de ambitie om de dienst uit te maken in de keuken bleef. Samen met zijn compagnon Xander Waller richtte hij pop-up-restaurant De Trekvogel op om vanaf oktober eindelijk een eigen zaak te beginnen: Entrepot aan het Entrepotdok opent (als alles goed gaat) in november zijn deuren.

Daarvóór dus nog te bewonderen en te proeven bij Casco Invites. Samen met zijn verloofde Ingeborg als gastvrouw (in de wandelgangen al de Johnny en Thérèse van Amsterdam genoemd) belooft hij u een heerlijke avond.

MENU
35,-

  • Biet, pompoen, peterselie, hazelnoot
  • Wortel, hangop, koolrabi, pompoenzaad
  • Wilde eend, witlof, frisee, pruim
  • Blauwe bes, oliebol, creme fraîche

Uiteraard met bijpassende wijnen van o.a. Au Paradis - wijnkoperij.

Reserveren kan bij Ingeborg:
06 54688586
ingeborg@cascoamsterdam.nl


Voorheen in Casco Amsterdam


Chapman for President
Lek - Bot (Over het IJ)
Manifesto (Holland Festival)
Het Grote Fiasco
Casco Indoors i.s.m. B.Y.O.B.S.S.
ADE 2016 - 909
De Warme Winkel - BAM. Kunst is geen Kast (Foto: Sofie Knijff)
Project Wildeman - Heart of Darkness
Presentatie Bonne Suits X Piet Langeveld
De Nacht van de Collectieven
Earth Rise

Opnames

Naast de hierboven omschreven publieksevenementen vinden er regelmatig film- en televisieopnames plaats in Casco Amsterdam. Enkele van de producties die (deels) bij ons werden opgenomen:

  • Dit was het Nieuws (Tros)
  • Het Schaep met de Vijf Poten (KRO)
  • De Gelaarsde Poes (VPRO)
  • De seks- / verkeers- / gezondheidstest (SBS)
  • Dummie de Mummie 3