Casco

Activiteiten


Casco staat voor grote flexibiliteit en eindeloze mogelijkheden. Door de originele functie (filmstudio) heeft het een aantal bijzondere eigenschappen, zoals een fantastische akoestiek en grote productionele mogelijkheden. Door de nieuwe functie komen daar geweldige horecafaciliteiten en verschillende extra ruimtes voor aanvullende of afwijkende activiteiten.

Als u meer wilt weten over onze activiteiten of graag zelf iets zou willen organiseren, mail dan naar info@cascoamsterdam.nl.


Binnenkort in Casco Amsterdam


Manifesto - Holland Festival 2017

Tijdens het Holland Festival in juni staat bij ons het prachtige videokunstwerk Manifesto van Julien Rosefeldt:

Een schreeuw om verandering klinkt steeds luider door alle lagen van de maatschappij. Ooit was het manifest een geëigend middel om nieuwe ideeën te presenteren. Julian Rosefeldt laat zien dat er ook nu grote behoefte is aan manifesten. In zijn filminstallatie Manifesto vormen de sprankelende, boze en opvallend modern klinkende teksten van bekende kunstenaarsmanifesten de basis voor dertien korte, parallel vertoonde films – teksten van onder anderen André Breton, Kazimir Malevitsj, Sol LeWitt en Jim Jarmusch. Stuk voor stuk worden ze belichaamd door de Australische actrice Cate Blanchett, die de enorme vitaliteit in deze werken naar boven haalt. Rosefeldt en Blanchett creëren fascinerende werelden, die de teksten in een onverwacht hedendaagse context plaatsen.

4 t/m 25 juni in de Grote Zaal van Casco Amsterdam
Tickets: http://www.hollandfestival.nl/nl/programma/2017/manifesto/?utm_source=google&utm_campaign=decemberaanbieding&utm_medium=cpc&gclid=Cj0KEQiAot_FBRCqt8jVsoDKoZABEiQAqFL76J6fQq-yG3kTmsjO72TZmLnQHwTxPPjCTg9gTjQsOM0aAhFb8P8HAQ


EARTH RISE

Beeldend kunstenaar Caspar Noyons maakt een schaalmodel van onze aarde en maan. In Casco Amsterdam (her)ontdekt de bezoeker er onze aarde die als een blue marbel oplicht en zweeft in de monumentale ruimte van het heelal.

Het is (nog) niet mogelijk voor iedereen die wilt om dit gevoel, en deze “swicht to global consciousness” direct te ervaren vanuit een ruimteschip maar in de eerste week van Juli kunnen Amsterdammers er zelf al een voorproefje van nemen in CASCO waar een globe van 30 cm geëxposeerd zal staan in de
donkere leegte van Casco Amsterdam. In plaats van grenzen lijnen en namen ziet men de aarde zoals astronauten het zien vanuit het heelal: Met haar oceanen, wolken woestijnen en oerwouden. Zelfs steden lichten op met glow in the dark verf. Zo ligt de nadruk veel meer op het klimaat en wat ons verbindt in plaats van wat ons scheidt. De maan staat er ook, op 9 meter afstand en is maar 8 cm in diameter. Deze licht ook op en beweegt 2 meter per dag om de aarde heen.

Earth Rise is ook een plek voor verhalen, en verwondering. Eenmaal in de enorme donkere ruimte wordt de bezoeker verwelkomd door een collectie creatiemythes. Met deze mythes leren we opnieuw ons af te vragen hoe we ons als mensheid verhouden tot de wereld om ons heen. De creatiemythes uit China, Noorse mythologie, Haida Gwaii (Canada) en Peru, zijn herschreven door Caspar Noyons en ingesproken door Thomas Dudkiewiecz, met muziek van Stijn Hosman.

In Casco Café worden de tekeningen van Caspar Noyons geëxposeerd die Earth Rise illustreren. De tekeningen zijn 35x50 cm en verkrijgbaar als prints.


Voorheen in Casco Amsterdam

Het Grote Fiasco
Casco Indoors i.s.m. B.Y.O.B.S.S.
ADE 2016 - 909
De Warme Winkel - BAM. Kunst is geen Kast (Foto: Sofie Knijff)
Project Wildeman - Heart of Darkness
Presentatie Bonne Suits X Piet Langeveld
De Nacht van de Collectieven

Opnames

Naast de hierboven omschreven publieksevenementen vinden er regelmatig film- en televisieopnames plaats in Casco Amsterdam. Enkele van de producties die (deels) bij ons werden opgenomen:

  • Dit was het Nieuws (Tros)
  • Het Schaep met de Vijf Poten (KRO)
  • De Gelaarsde Poes (VPRO)
  • De seks- / verkeers- / gezondheidstest (SBS)
  • Dummie de Mummie 3